fbpx
Travel in Style
+46 (0)8 22 33 80

ReykjavikReykjavik, den lilla staden med jordens urkrafter

Formad av jordens energi, med kosmopolitisk livlighet, omgiven av naturens oförorenade energi, gör Reykjavik till de starka kontrasternas stad. Små korrugerade plåthus ligger tätt inbäddade bland futuristiska glasbyggnader, moderna inrättningar ligger i några minuters färdväg från den grova vulkanterrängen, och internationella inflytanden blandas med gamla isländska traditioner, för att skapa en unik kultur där gammalt och nytt lever i en skön symbios.

Reykjavik har något för alla intressen. Ett besök till Reykjavik är minnesvärt, oavsett om du söker storstadens livliga energi, den dånande underjordiska energin, eller den tysta energin ute i den gröna naturen som omringar staden.

Även den storslagna naturen som omringar staden gör Reykjavik unik, och förser den äventyrslystne turisten med ett brett utbud av aktiviteter. Laxfiske, midnattsgolf, segling, bergsklättring, glaciärvandring, ridning, och valskådning är alla inom räckhåll av Reykjavík, och kan enkelt bli en dagstur med återkomst in till staden före middag.

Reykjavik kan skryta med ett utsökt urval av bra restauranger, berömda för det fantasifulla köket är färska ingredienser. Oavsett om ni föredrar fisk och skaldjur, lamm eller vilt, finns alltid något på menyn i ert tycke.

Stadens storlek till trots – Reykjavik med omnejd har omkring 200 000 invånare – finns även en utmärkt mängd exklusiva butiker och märkesvaror. Reykjavik har också ett rykte för att ha ett av Europas “hetaste” nöjesliv, med en aktiv musikscen och berömt nattliv.

Reykjavik är porten till Island. En ungdomlig stad med en lång historia, omringad av berg och hav, bara några minuters avstånd från den storslagna och orörda naturen – skapad av jordens energi. Reykjavik har allt man kan begära, oavsett om det är huvudstadens spänning eller en lugn tid i magnifik natur. Reykjavik– ren energi – du lämnar den full av kraft.

Centerhotel Plaza

Mitt i gamla stan i Reykjavik ligger ert hotell, Centerhotel Plaza. Det är ett trestjärnigt hotell med nära till shopping, sevärdehteter, barer och hamnen.  De 180 rummen har nyligen renoverats och har gratis internetuppkoppling, platt-tv, vattenkokare med te/kaffe och minibar. receptionen har öppet dygnet runt och det finns en trevlig bar i lobbyn.

Centerhotel Plaza
Klicka här för att läsa mer om hotellet.