fbpx
Travel in Style
+46 (0)8 22 33 80

Klicka här för att se information om Samhällsbyggarnas resa till Hamburg

KINA

On 16 – Lö 26 Oktober 2019

Bokning gör du längst ned på denna sida

Nästa långresa med SBR går till Kina som är världens mest folkrika land och till ytan det tredje största. Landet har en mångtusenårig kultur med historiskt tekniska uppfinningar såsom kompassen, papperet och boktryckarkonsten för att nämna några. Idag är Kina ett av världens mest innovativa länder inom byggnadskonsten. Byggnader och hela städer växer fram i en hastighet man tidigare aldrig skådat. Utvecklingen av infrastuktur och snabba kommunikationer är häpnadsväckande.  Kina genomgår på något årtionde en omdaning av samhället som det tagit västvärlden århundranden. Tillväxten är den högsta i världen.

I vår resa till Kina besöker vi tre städer:
Shanghai är motor i den kinesiska ekonomin. Byggsektorn levererar skyskrapor och infrastruktur i en aldrig tidigare skådad takt. Vi kommer att träffa ingenjörer och arkitekter som är aktiva i utvecklingen, lära känna byggprocessens olika faser där tiden från planskiss till projektering sker i ett oerhört snabbt tempo med storslagna projekt på platser där det för några år sedan låg vidsträcka risfält. Vi ska även titta på ett anmärkningsvärt byggfel som uppkommit i hastigheten.
Här möter vi en pulserande världsstad som för inte länge sedan var en liten sömnig fiskeby.

Xian var huvudstad i ett enat Kina redan för tvåtusen år sedan. Här residerade kejsare Qin Shi Huangdi som lät bygga den kinesiska muren. Han beordrade bygget av sin gravplats och den nästan 8 000 man starka Terrakottaarmén i naturlig storlek som är ett av världens märkligaste och mest betydande arkeologiska fynd. Xian har Kinas mest imponerande stadsmur och även i Xian ser fina moderna arkitektoniska projekt dagens ljus.

Peking är i ständig omvandling. Tidigare bodde stadens befolkning i områden av kringgärdade bostadshus, s.k. hutonger. Idag tränger stadens utbyggnad in på dess gränser. Regeringsbyggnader och storstilade arkitekturprojekt av bl.a. Herzog & de Meuron med Olympiastadion, Rem Koolhaas med CCTV:s huvudkontor och Seven Holls bostadområde Linked Hybrid förändrar stadsbilden.
Vi besöker även stadsbyggnadskontorets utställning och välkända klassiska byggnadsverk såsom Himmelska Fridens Torg, kejsarpalatset Förbjudna Staden och en del av den 600 mil långa Kinesiska Muren.

Välkommen till SBRs resa 2019!

Program:

On 16 Okt Flyg Stockholm-Peking-Shanghai, avresa 19.10

To 17 Okt Ankomst Shanghai 15.15, transfer till hotellet, enklare middag.

Fr 18 Okt Shanghai Studiebesök. Välkomstmiddag.

Lö 19 Okt Shanghai Studiebesök och föreläsning.

Sö 20 Okt Shanghai Stadsvandring arkitektur.

Må 21 Okt Snabbtåg Shanghai-Xian 08.36-14.32. Stadsrundtur i Xian. Middag.

Ti 22 Okt Besök terrakottaarmén. Flyg Xian-Peking 19.30-21.30.

On 23 Okt Peking Modern arkitektur. Middag Pekinganka.

To 24 Okt Peking Stadsplanering. Föreläsning. Förbjudna Staden.

Fr 25 Okt Peking; Besök Kinesiska Muren och shopping. Avskedsmiddag.

Lö 26 Okt Flyg direkt Peking-Stockholm 13.50-17.20 (9:30 tim), hemkomst samma dag.

Pris:

• 29.500 kr per person inkl. frukost samt luncher i programmet och 4 middagar samt visum till Kina

Resans pris innehåller flyg och hotell med frukost och ovan nämnda måltider samt studieprogram med transporter, guidning, visum till Kina och utflykter. Kostnader för drycker och övriga måltider tillkommer.

För mer information om resorna, kontakta Style Scandinavia på 08-22 33 80 eller info@style.se.

Style Scandinavia är specialister på studieresor för byggbranschen. 

 

Bokning

Bokning: Vid bokning faktureras en anmälningsavgift på 10.000 kr per person som räknas av vid slutbetalning. Slutbetalning sker en månad innan avresa. Anmälan är bindande.

Paketpris Kina: 29.500 kr per person i dubbelrum

Ovanstående priser är baserade på dagsaktuell valutakurs 2018-12-19.

Observera att priset gäller utresa från Stockholm. Kontakta Style på 08-22 33 80 eller info@style.se för dagsaktuella priser från Köpenhamn och Göteborg.

Tillägg business class: 16.850 kr för sträckan Stockholm-Peking-Shanghai och återresan Peking-Stockholm.

Enkelrumstillägg Kina: 7.350 kr per person

Avbokning: Fram till och med 30 juni är avbokningskostnaden beloppet för anmälningsavgiften. Sker avbokning därefter är avbokningskostnaden 100 procent av resans pris. Frivilligt avbeställningsskydd kan tecknas för en kostnad på 6 procent av resans pris och skall tecknas i samband med bokningen. Högsta belopp att försäkra är 100 000 kr per person. Villkor Avbeställningsskydd

Observera att sista anmälningsdag är den 31a Maj. 

Obligatoriska fält är markerade med en *.

Här kan du göra en bokning (bindande):

 

Här kan ni t.ex. ange om ni har allergier.

Jag har tagit del av villkoren för avbeställningsskydd samt Styles avbokningskostnader:

 

Vänligen notera att vid bekräftad bokning så skickas också ett bekräftelsemail till din epost. Kontakta Style på 08-22 33 80 om du inte fått detta mail inom 24 timmar.