Travel in Style
+46 (0)8 22 33 80

 

samhallsbyggarna

 

 • Moskva

  On 13 – Sö 17 sep 2017

  Moskva är Europas folkrikaste stad med 12 miljoner invånare. Här finns häften av Europas samlade skyskrapor. Samhällsbyggarnas studieresa kommer att ta pulsen på den dynamiska byggbranschen i staden och vi kommer att träffa några av de som spelar en viktig roll i Moskvas utveckling.

  Preliminärt program

  On 13 Sept          Avresa från Stockholm eller Köpenhamn på kvällen och incheckning på 5-stjärniga Swissotel Krasnye Holmy i Moskva.

  To 14 Sept          Under dagens rundtur ägnar vi oss åt de moderna byggnader som tillkommit de allra senaste åren såsom bostäder, kontor och Moskvas nya område av skyskrapor där vi åker upp i Europas högsta byggnad – Federation Tower, 374 m högt. Vi besöker också Strelka,  en organisation som sprider kunskap om nyskapande arkitektur i Moskva. Lunch och välkomstmiddag på hotellet.

  Fr 15 Sept          Idag besöker vi ett byggnadsföretag verksamt i Ryssland och får lära känna de förhållande och villkor under vilka byggnadsindustrin verkar i Ryssland. Vi gör också ett besök på Svenska Ambassaden och träffar svenskar verksamma inom byggbranschen. Lunch och Middag.

  Lö 16 Sept          Förmiddagen dagen ägnas åt Moskvas inre stadskärna med Röda Torget och besök i Kreml palatset som är säte för den ryska regeringen samt ett flertal museer och kyrkor. Eftermiddagen fri för egna studier och kvällen fri.

  Sö 17 Sept          Vi ägnar förmiddagen åt byggnadskonst kallad ”Moskva avant-garde /Konstruktivism” som var en rysk variant av modernism under 1920- och 30-talet med framstående arkitekter som Melnikov, Golosov, m.fl. Lunch och transfer till flygplatsen, flyg till Stockholm och Köpenhamn med hemkomst under kvällen.

 •  


  Grundpaket Chile: Fr 6 – Sö 15 oktober 2017

  Chiles huvudstad Santiago kännetecknas av stark ekonomisk tillväxt med en vital byggnadsindustri. Staden uppvisar mycket ny och spännande arkitektur – det var ingen tillfällighet att årets Pritzker-pris (arkitekturens Nobelpris) tillföll chilenska arkitekten Alejandro Aravena. Från Santiago gör vi bl.a. utflykter till vingårdar som gör Chile till en av världens viktigaste vinproducenter. Rent vatten från Anderna, ett stabilt klimat, klar himmel och låg risk för frost skapar idealiska förhållanden för vinodling. Inte långt från Santiago vid Stilla Havet ligger hamnstaden Valparaiso som med sina bohemiska kvarter klättrar upp mot bergsidorna. Efter vi vandrat runt i staden som är ett av UNESCOs världsarv fortsätter vi till den exklusiva semesterorten Vina del Mar.

  Resans höjdpunkt är tre dagar på Påskön. Mest känd är ön för sina mer än 1000 stenfigurer eller “moais” som är ända upp till 21 meter höga och vars ursprung är oklart. De 3000 fasta invånarna kallar sin ö “Te Heuna” som betyder “världens navel”.

  Preliminärt program

  Fr 6 Okt             Avresa på kvällen från Skandinavien med Air France.

  Lö 7 Okt            Ankomst till Santiago på morgonen. Under ett par dagar kommer vi att besöka Chiles huvudstad  för att senare färdas till staden Valparaiso vid Stilla Havet med omgivande vinfält vid foten av den höga bergskedjan Anderna.

  Sö 8 Okt           Vi får i Valparaíso bland annat se dess världsarvsskyddade kullar med hus som klättrandes sträcker sig upp längs sidorna.

  Må 9 Okt           Såväl Santiago som Valparaísos arkitekturscen är mycket spännande och präglad av samtida arkitekter som förra årets Pritzkervinnare Alejandro Aravena samt Smiljan Radic.

  Ti 10 Okt           Vi besöker i Santiago byggföretag och träffar konstruktörer.

  On 11 Okt         Flyg till Påskön med ankomst vid lunchtid. Vi får under ett par dagar besöka olika delar av Påskön med sina märkliga stenstatyer och får en bakgrund till dess tillkomst.

  To 12 Okt          Ön räknas som en av jordens mest isolerade platser med ett fascinerande landskap bestående av en mix av vulkaniska kratrar, lavaformationer, kristallblått hav och dessa märkliga arkeologiska formationer som av byborna refereras till som Moais.

  Fr 13 Okt           Kort fortsatt tur av Påskön under förmiddagen. Återresa från Påskön under eftermiddagen och återkomst till Santiago på kvällen.

  Lö 14 Okt          Avresa med flyg från Santiago under eftermiddagen.

  Sö 15 Okt          Flygbyte i Paris under morgonen och hemkomst till Skandinavien vid tidig eftermiddag.

   

  Grundpris Chile: 49.850 kr

  santiago

 • peru

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Tillägg Peru: Lö 14-Fr 20 Oktober

  De som vill fortsätta sin vistelse i Sydamerika flyger vidare till Lima och här finns en blandning av ny och gammal kultur och arkitektur samt flera intressanta museer varav flera finns på UNESCOs världsarvslista. Staden grundades av den spanske kolonisatören Francisco Pizarro 1535 och är idag en av Sydamerikas snabbast växande metropoler.

  Flyg vidare till Cusco som ligger på 3.400 meters höjd och en gång var huvudstaden i det blomstrande Inkariket, än idag kan man känna av både det koloniala och Andiska inflytandet på gator och torg. Vi kommer att bo i en traditionell inkaby på ca 2.600 m.ö.h. och göra utflykter i området. Vistelsen avslutas med att besöka Machu Picchu.

  Vi tar tåget som åker längs den emellanåt skummande Urubamba-floden till byn Aguas Calientes som ligger vid foten av berget som gett namn åt Machu Picchu. De sista kilometrarna åker vi buss genom den subtropiska naturen. Väl uppe får vi vyn av inkabyn Machu Picchu som gömd av dess branta berg och av UNESCO-listade stadsbebyggelse får även den mest vana resenären att tappa hakan. Idag är de mytomspunna ruinerna på 2.400 meters höjd ett av världens mest eftertraktade resmål och sevärdheter. Nästa dag färd till Cusco och flyg via Lima tillbaka till Sverige.

  Preliminärt program

  Lö 14 Okt         Morgonflyg från Santiago till Lima i Peru.

  Sö 15 Okt         Vi får i Lima se dess historiska centrum med uråldriga katakomber blandat med den moderna staden som utgörs av nästan 11 miljoner invånare.

  Må 16 Okt        Morgonflyg till det forna Inkarikets huvudstad Cusco där vi ser sammansättningen av den tusenåriga kulturen med såväl koloniala traditioner som dess mer moderna, västerländska influenser.

  Ti 17 Okt           Tågresa under tidig morgon mot den mystiska inkastaden Macchu Picchu där vi får en genuin inblick i stadens uppbyggnad och historia.

  On 18 Okt        Vi bekantar oss en sista dag med huvudstaden i det blomstrande Inkaimperiet och det andinska inflytandet över gator och torg.

  To 19 Okt          Avresa från Cusco till Lima under eftermiddagen och vidare med KLM mot Amsterdam på kvällen.

  Fr 20 Okt         Flygbyte i Amsterdam och hemkomst till Skandinavien under eftermiddagen.

  Tillägg Peru: 18.750 kr

   

  8706636987_d4e74fde37_b.jpg (1001×563)

 • OBS: Sista anmälningsdag var den 28 februari men ett begränsat antal platser finns ännu tillgängliga för sen anmälan.

  Kontakta Style Scandinavia på 08-22 33 80 eller info@style.se om du har frågor kring resan.

  Pris per person i dubbelrum: 49.850 kr.

  Tillägg Peru: 18.750 kr

  Önskas enkelrum är det ett tillägg på 895 kr per natt. Önskar man köpa klimatkompensation för flygresan är tillägget: 2.842 kr per person.

  Bokning: Anmälan är bindande. Vid bokning faktureras en anmälningsavgift på 10.000 kr person som räknas av vid slutbetalning. Slutbetalning sker en månad innan avresa.

  Avbokning: Sker avbokning efter beställning är kostnaden beloppet för anmälningsavgiften. Sker avbokning fr.o.m. den 15 juli är avbokningskostnaden 50 procent av resans pris. Sker avbokning fr.o.m. den 15 augusti är avbokningskostnaden 100 procent av resans pris.

  Frivilligt avbeställningsskydd kan tecknas för 6 procent av resans pris och skall tecknas i samband med bokningen.

  Obligatoriska fält är markerade med en *.

   

  Här kan du göra en bokning (bindande):

   

  Jag önskar enkelrum mot en extra kostnad

  Förnamn enligt passet

  Samtliga efternamn enligt passet

  Förnamn enligt passet

  Samtliga efternamn enligt passet

  Här kan ni t.ex. ange om ni har allergier.

   

  Ett avbeställningsskydd kan tecknas för en kostnad på 6 procent av resans pris och skall tecknas i samband med bokningen. Högsta belopp att försäkra är 50 000 kr per person. Villkor Avbeställningsskydd

  Jag har tagit del av villkoren för avbeställningsskydd samt Styles avbokningskostnader:

   

  För mer information om resorna, kontakta Style Scandinavia på 08-22 33 80 eller info@style.se:

 • Sista anmälningsdag var den 31 maj. 

  Pris per person i dubbelrum: 17.500 kr

  Observera att priset gäller utresa från Stockholm. Kontakta Style på 08-22 33 80 eller info@style.se för dagsaktuella priser från Köpenhamn och Göteborg. 

  Enkelrumstillägg: 4.225 kr

  Bokning: Anmälan är bindande. Vid bokning faktureras en anmälningsavgift på 5.000 kr person som räknas av vid slutbetalning. Slutbetalning sker en månad innan avresa.

  Avbokning: Sker avbokning efter beställning är kostnaden beloppet för anmälningsavgiften. Sker avbokning fr.o.m. den 1 juli är avbokningskostnaden 50 procent av resans pris. Sker avbokning fr.o.m. den 10 augusti är avbokningskostnaden 100 procent av resans pris.

  Frivilligt avbeställningsskydd kan tecknas för 6 procent av resans pris och skall tecknas i samband med bokningen.

  För mer information om resorna, kontakta Style Scandinavia på 08-22 33 80 eller info@style.se.

YouTube
Instagram