fbpx
Travel in Style
+46 (0)8 22 33 80

Klicka här för att se information om Samhällsbyggarnas resa till Kina

HAMBURG

Fr 12 – Sö 14 april 2019

Bokning gör du längst ned på denna sidan

Samhällsbyggarnas Europa-resa går 2019 till Hamburg där Europas största och mest expansiva stadsbyggnadsprojekt just nu pågår.

Med bygget av det nya konserthuset, Elbphilharmonien (Herzog & de Meuron), skapas ett nytt landmärke för staden. Vi kommer att besöka flera spännande och innovativa projekt och träffa stadsplanerare, ingenjörer och arkitekter som omformar det nya Hamburg.

Utresa fredag 08:45 från Stockholm till Hamburg, hemkomst söndag 20:15

Välkommen till Samhällsbyggarnas resa 2019!

 

Program:

Fredag, 12 april

Fokus infrastruktur och stålkonstruktion

Flyg Stockholm – Hamburg 08:45-10:20, ingenjörsguide möter er vid flygplatsen

Guidat besök på Hamburgs nya landmärke, Elbphilharmonien av Herzog & de Meuron. Vi får här se såväl ut- som insida med en förklaring av konstruktionen.

Lunch och kaffepaus.

Besök på konstruktionssite och möte med projektledare för breddning och övertäckningen som pågår av motorväg A7 i Hamburg som är en av de mest trafikerade vägarna i Tyskland. Bara mellan den nordvästra korsningen och Hamburg Stellingen passerar 152.000 bilar per dag. Breddningen sker även som en följd av att motorvägen är en av de högst olycksdrabbade. Vägen breddas med ytterligare ett körfält per riktning, totalt ca 13km inkl. 3 nya övertäckningar där taken länkar samman olika stadskvarter, reducerar oljud och möjliggör nya parker och nya bostadsprojekt. Projektet är delvis färdigställt.

Under eftermiddag besök på konstruktionssite och möte med projektledare för en av de viktigaste infrastrukturprojekten i Hamburgs hamnområde som nyligen färdigställts: Europas största klaffbro med två rörliga delar. Bron ersätter en tidigare konstruktion från 1934 och innebär att såväl tågtrafik som vägtrafik nu kan korsa floden Rethe på samma gång. Bron behöver alltså inte längre stängas ned för att tillåta tåg att korsa, vilket tidigare skedde ca 40 gånger per dag. Bron fick pris för bästa stålbyggnad i Tyskland 2018.

Incheckning på Hotel Reichshof vid 17-tiden. Gemensam middag under kvällen.

Lördag, 13 april

Fokus hållbarhet och konstruktion

Frukost.

Avresa med buss och ingenjörsguide vid 09:00 från hotellet för besök på “Energy Bunker” – ett massivt före detta skyddsrum för tusentals människor som bodde i Wilhelmsburg under andra världskriget. Bunkern användes också för att beskjuta de allierades flygvapen. Innanmätet av bunkern sprängdes vid andra världskrigets slut och länge stod bunkern också tom. Idag har den transformerats till ett kraftverk med förnybara former av energi och tillhandahåller området med klimatvänlig värme och el via ett nyetablerat lokalt nätverk.

Under eftermiddag besök Wilhelmsburg/IBA. I detta område besöker vi ett flertal spännande projekt som demonstrerar husbyggnation med innovativa material och tekniker.

Efter lunch besök av projekt med fokus på byggnadskonstruktion. Här besöker vi bland annat en ny underjordsstation där järnvägsspåren går upp ovan mark och sedan fortsätter parallellt längs broarna över Elbbrucken. Stationens design sammanlänkar nytänkande tekniska innovationer med tunga stålkonstruktioner. Vi besöker också andra projekt – däribland ett renoveringsarbete av den 100 år gamla St. Pauli Elbe-tunneln. Vi ser besöker också ett pågående projekt som kan föreställas som en ”byggnad inuti en byggnad”: en massiv inre kärna som hushåller mer än 1200 arbetsplatser på 32.000 kvm, inhuserat i en slags kamformad glasfasad.

Åter på hotellet klockan 17:00. Gemensam middag under kvällen.

Söndag, 14 april

Fokus HafenCity

Frukost och utcheckning från hotellet.

Med vår buss tar vi oss till HafenCity – Hamburgs och ett av Europas största pågående stadsbyggnadsprojekt. Vår kunniga guide visar oss de viktigaste projekten och berättar om området med besök på utvalda projekt. HafenCity är beläget på det gamla hamnområdet intill stadens centrum och beräknas utöka innerstadens yta med 40 procent när det står helt klart, vilket ingen annan stad i västvärlden kan uppvisa i modern tid.

 

 

 

 

 

 

På en yta av 127 ha byggs 7.500 bostäder och 45.000 arbetsplatser, totalt 2,32 miljoner kvm. Intresset är stort från stadens sida att fokusera på nya miljökrav och hållbara koncept vad gäller stadsutveckling, infrastruktur, konstruktion och material.

Hemresa från Hamburg 18:40, ankomst Stockholm 20:15

Hotell

Reichshof Hamburg, Curio Collection by Hilton*****

Reichshof Hamburg, Curio Collection by Hilton är ett nyöppnat hotell i centrala Hamburg som har fantastisk inredning där historia och tradition möter modernitet. Alla rum och sviter är inredda i art déco-stil med högt i tak och lyxiga möbler. Här erbjuds man som gäst en lugn miljö som en kontrast till Hamburgs livliga gator. Alla rum har luftkonditionering, platt-TV och eget badrum med hårtork och belyst sminkspegel, och det finns gratis WiFi på hela hotellet.

På hotellet finns restaurangen Stadt som serverar utsökta måltider med inspiration från det lokala köket. EMIL’s Bistro Café och Bar erbjuder en frukost som kickstartar din morgon, utsökt afternoon tea samt snacks och aperitifer före kvällens aktiviteter.

Hotellet ligger centralt med 200 meter till Hamburgs centralstation, 500 meter till den största shoppinggatan Monkebergstrasse, och museer, sjön Alster samt Hamburgs stadshus ligger alla knappt 15 minuters promenad bort.

 

Flyg

Datum Destination Flyg Tider
Fre 12 apr Stockholm-Hamburg EW7215 08:45-10:20
Sön 14 apr Hamburg-Stockholm EW7218 18:40-20:15

 

Pris:

• 9.950 kr per person. Priset inkluderar flyg, 2 hotellövernattningar med frukost på förstaklasshotell, 2 luncher, 2 middagar, studieprogram med guidning samt transporter

Style Scandinavia är specialister på studieresor för byggbranschen.  

 

Bokning

Bokning: Vid bokning faktureras hela resans pris. Anmälan är bindande.

Paketpris Hamburg: 9.950 kr per person i dubbelrum

Ovanstående priser är baserade på dagsaktuell valutakurs 2018-12-19.

Observera att priset gäller utresa från Stockholm. Kontakta Style på 08-22 33 80 eller info@style.se för dagsaktuella priser från Köpenhamn och Göteborg.

Enkelrumstillägg Hamburg: 2.845 kr per person

Avbokning: Sker avbokning är avbokningskostnaden 100 procent av resans pris. Frivilligt avbeställningsskydd kan tecknas för en kostnad på 6 procent av resans pris och skall tecknas i samband med bokningen. Högsta belopp att försäkra är 100 000 kr per person. Villkor Avbeställningsskydd

Observera att sista anmälningsdag är den 28e februari. Antalet platser är begränsade till 25 stycken.

Obligatoriska fält är markerade med en *.

Här kan du göra en bokning (bindande):

 

Här kan ni t.ex. ange om ni har allergier.

Jag har tagit del av villkoren för avbeställningsskydd samt Styles avbokningskostnader:

 

Vänligen notera att vid bekräftad bokning så skickas också ett bekräftelsemail till din epost. Kontakta Style på 08-22 33 80 om du inte fått detta mail.