fbpx
Travel in Style
+46 (0)8 22 33 80

SBR TILL TOKYO 2020

 

 

 

 

 

 

Tokyo står som värd för de olympiska sommarspelen 2020. Inför evenemanget byggs en ny olympia-stadion och nya byggnader skjuter i höjden. Japan är världens tredje största ekonomi och i megastaden Tokyo kan man uppleva storstadens höghusbebyggelse vid sidan av lokal småskalighet. Intressanta studiebesök präglas här med känslan för kultur, japansk mat och gott umgänge. November är den perfekta årstiden att besöka Japan!

SBR:s resa till Tokyo är en förlängd weekend följt av en arrangerad tilläggsvecka för de som önskar.  

Grundpaket:   Tokyo onsdag 11 – söndag 15 November

Vi flyger ut onsdag lunch/eftermiddag och landar på Narita Flygplats lägligt torsdag morgon där vi möter vår ingenjörsguide för resan. Vi kick-startar med en heldag att lära känna den japanska kulturen och miljön. Trots världens folktätaste stad med sina 13 miljoner invånare finns här en sinnesro och vördnad svår att hitta någon annan stans.
Vi fortsätter sedan våra dagar i Tokyo och besöker omfattande stadsdelar som Ginza, Shibuya, Shinjuku med intressanta byggnader som gett staden dess prägel. Sista dagen gör vi även ett besök i hamnstaden Yokohama.   

Under vistelsen tar vi del av byggprocesser, besöker kända projekt från nu och då, lär oss hur man ber i japanska tempel och såklart testar på det japanska köket som tillhör världstoppen!

Tillägg:              Japan söndag 15 – söndag 22 November

För er som vill lära känna mer av Japan tar vi det punktliga snabbtåget Shinkansen vidare inåt landet. Vi börjar med att vila upp oss lite med ett stop på japanskt kur-hotell för att bada i naturligt heta källor av vulkaniskt vatten (Onsen).

Vidare ser vi det symboliska Mount Fuji och besöker sedan den gamla kejsarstaden Kyoto några dagar, följt av Hiroshima med minnesmärken över offren för atombomben. Japan är till ytan mindre än Sverige men har ett landskap med snötäckta berg i norr och de riktigt tropiska öarna Okinawa i söder.

Obligatoriska fält är markerade med en *.