fbpx
Travel in Style
+46 (0)8 22 33 80

Style Scandinavia resebyrå är specialiserad på studieresor för arkitekter. Till hösten erbjuder vi tre resor som guidas av svenska arkitekter verksamma på plats. Resorna vänder sig främst till mindre arkitektkontor eller enskilda arkitekter som härigenom får fördelarna att dela på kostnaderna för arkitektguider, busstransporter, etc som arkitektkontor med flera anställda kan.

I Berlin sägs finnas flest byggkranar i Europa. Staden som alltid gett konsten nya uttryck och staden som aldrig sover. Vår svenske arkitekt och guide driver egen verksamhet i Berlin.

Arkitekturbiennalen i Chicago slår för första gången upp sina portar i oktober. Vi vill inte missa tillfället och arrangerar en resa dit. Guidar gör vår svenske arkitekt verksam i Chicago.

En resa till Japan är mångas dröm som kan gå i uppfyllelse under ledning av vår japanske arkitekt och guide som talar svenska. Tokyo, bad i heta källor och Kyoto är något av innehållet i rundresan nedan.

 •  

  Berlin

  BERLIN

  Arkitekt Fredrik Skåtar med egen verksamhet i Berlin är vår huvudguide och till sin hjälp har han även en planarkitekt och en landskapsarkitekt som guidar en av dagarna för de som är särskilt intresserad av stadsplanering eller landskapsarkitektur.

  Preliminärt program:

  Torsdag 8 okt
  Avresa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn på morgonen. Första dagen ges skalan på staden. Man får en överblick över Berlins utveckling och arkitektur från 30-talet funkis till flertalet moderna byggnader som uppförts efter återförreningen av Tyskland. Vi gör ett besök på Stadsbyggnadskontoret innan vi checkar in på vårt hotell centralt beläget i Berlin.

  Fredag 9 okt
  Efter frukost är det gemensam föreläsning där vår arkitektguide går djupare igenom några projekt, dess förutsättningar, koncept, gestaltning och resultat.

  Därefter delas gruppen upp beroende på dess sammansättning i husarkitektur, landskapsarkitektur och stadsplanering och besöker resten av dagen projekt med dessa inriktningar. Gemensam middag på kvällen i industribyggnad omvandlad till restaurang där vi delar med oss av dagens olika erfarenheter. Barhäng senare på kvällen.

  Lördag 10 okt 
  Vi börjar dagen med att besöka ett arkitektkontor och får en inblick hur de arbetar med sina projekt. Därefter promenad där vi ser vad som nyligen färdigställts och pågående arbeten i centrala Berlin Mitte och Museuminsel. Eftermiddagen fri för egna studier.

  Söndag 11 okt
  Efter utcheckning från hoteller åker vi mot Dessau och ägnar hela dagen åt Bauhaus-skolan och mästarvillorna bl.a. av Kandinskys och Breuer. Färd mot flygplatsen och hemresa på kvällen.

   

  Preliminärt pris per person:                           9.750 kr

  I priset ingår:
  Flyg Stockholm/Göteborg/Köpenhamn-Berlin t/r. Inkvartering i tvåbäddsrum inkl. frukost. Vår guide som är svensk arkitekt verksam i Berlin.  Inträden, transporter och måltider nämnda i programmet ovan.

  I priset ingår ej:
  Enkelrumstillägg, frivilligt avbeställningsskydd.

  Anmälan:

  Är du intresserad av resan gör du en icke bindande intresseanmälan i fliken “anmälan” till höger. Till de som visat intresse skickar vi i mitten av juni mer information och möjlighet att göra en fast anmälan som är bindande. Därefter sänds faktura på anmälningsavgiften 2.000 kr per person. Slutbetalning är en månad innan avresa.

   

 •  

  chicago

   

  CHICAGO

  NYHET Den första arkitekturbiennalen i Chicago öppnar i oktober och Style finns naturligtvis på plats. I Chicago föddes skyskrapan och var USAs viktigaste industristad och knutpunkt för expansionen västerut. Arkitekter har i alla tider gjort sina avtryck i stadsmiljön från Frank Lloyd Wright via Mies van der Rohe till Herzod & de Meuron och många fler. Det är inte utan anledning att USAs arkitekturinstitut och Pritzkerpriset har lag sin verksamhet till Chicago. Och till hösten starar USA viktigaste arkitekturutställning i Chicago, mer info: http://chicagoarchitecturebiennial.org

  Preliminärt program:

  Tordag 15 okt 
  Avresa från Sverige vid 16-tiden med ankomst till Chicago tidig kväll. Transport till hotellet och incheckning.

  Fredag 16 okt 
  Besök Arkitekturbiennalen i Chicago hela dagen.

  Lördag 17 okt
  Båttur bland Chicagos skyskrapor guidad av lokal arkitekt. Gemensam brunch där vi delar med oss våra erfarenheter. Eftermiddag guidad halvdagstur av svensk arkitekt verksam i Chicago som är Style guide. Vi besöker projekt av Frank Lloyd Wright och Mies van der Rohe samt de senaste inom modern arkitektur.

  Söndag 18 okt
  Egna studier eller besök på Arkitekturbiennalen. Busstransfer till flygplatsen sen eftermiddag. Avresa på kvällen med hemkomst lunchtid måndag.

   

  Preliminärt pris per person:                          13.950 kr

  I priset ingår:  
  Flyg Stockholm/Göteborg/Köpenhamn-Chicago t/r. Inkvartering i tvåbäddsrum inkl. frukost. Vår guide som är svensk arkitekt verksam i Chicago.  Inträden, transporter och måltider nämnda i programmet ovan.

  I priset ingår ej: 
  Enkelrumstillägg, frivilligt avbeställningsskydd.

  Anmälan:

  Är du intresserad av resan gör du en icke bindande intresseanmälan i fliken “anmälan” till höger. Till de som visat intresse skickar vi i mitten av juni mer information och möjlighet att göra en fast anmälan som är bindande. Därefter sänds faktura på anmälningsavgiften 3.000 kr per person. Slutbetalning är en månad innan avresa.

   

 •  

  japan

  JAPAN

  Rundresan under ledning av vår svensktalande japanske arkitekt får du en bild av både den senaste moderna arkitekturen i Japan och de uttryck den tar sig utifrån japanska traditionella värderingar.  Vi möter den japanska kulturen inifrån och får en unik erfarenhet och kunskap om Japan.

  Preliminärt program:

   

  Lördag 28 nov
  Avresa mot Tokyo.

  Söndag 29 nov
  Ankomst till Tokyo på morgonen. Vi startar direkt vår vistelse i Tokyo med att uppleva det traditionella Japan som lever sida vid sida med moderna projekt av bl.a. Kengo Kuma, Tado Ando, m.fl. Incheckning på hotellet och middag på kvällen.

  Måndag 30 nov
  Heldag i Tokyo med besök av stadshuset i Shinjuku ritat av Kenzo Tange med milsvid utsikt över Tokyo, vidare mot affärstråket Omotesando med ikonarkitektur av bl.a. Saana, Toyo Ito, Tado Ando. En av höjdpunkterna är det nya Nezu-museet av Kengo Kuma. Vi passerar genom gränderna i Harajuku och Shibuya där man lever ett traditionellt liv vid sidan om uppköpare från väst som spanar runt efter de senaste trenderna inom mode.

  Tisdag 1 dec
  Tidig frukost på fiskmarknaden Tokyo och därefter promenad genom Giza som är gamla stadskärnan i centrala Tokyo med modern ikonarkitektur blandad med  klassikerna. Tåg vidare till Izuhalvön där vi efter en lång dag övernattar på en onsen, badar i heta källor, äter klassisk japansk mat och övernattar i japanska rum på tatamimattor – en fantastisk upplevelse.

  Onsdag 2 dec
  Tåg och båt till ön Naoshima som kan närmast beskrivas som total installation där olika konstnärer har ställt ut sina verk. Vi ägnar eftermiddagen till att promenera runt bland konstverken, övernattar och äter middag på öns hotell Benesse House ritat av arkitekten Tado Ando.

  Tordag 3 dec
  Morgonpromenad på Naoshima. Vi beger oss till Kyoto som var Japans huvudstad 794-1868 och rymmer mer än 1600 buddisttempel, shintohelgedomar och trädgårdar. Vi bor nära Kyoto Station som en av få moderna arkitekturprojekt i staden. Middag på kvällen i de stämningsfulla geishakvarteren Gion.

  Fredag 4 dec 
  Hela dagen ägnas åt Kyoto med besök av gamla köpmanshus, templet Kiyomizudera, zenträdgården Ryoanji, samurajborgen Nijo, med flera intressanta byggnader och platser.

  Lördag 5 dec
  Denna dag ägas åt egna studier i Kyoto som t.ex. Villa Katsura, mossträdgården Saihoji, vår arkitektguide hjälper till med tips och råd.

  Söndag 6 dec
  Efter frukost tåg till flygplatsen ritad av Renzo Piano ligger på en konstgjord ö i Osakabukten. Hemkomst under eftermiddagen samma dag.

   

  Vi kan också erbjuda att förlänga resan och resa runt i Japan på egen hand.

  Preliminärt pris per person:                        29.800 kr

  I priset ingår:  
  Flyg Stockholm/Göteborg/Köpenhamn-Japan t/r. Inkvartering i tvåbäddsrum inkl. frukost (på ryokan onsen är det flerbäddsrum). Vår guide är svensktalande japansk arkitekt som är med under hela resan. Inträden, transporter och måltider nämnda i programmet ovan.

  I priset ingår ej: 
  Enkelrumstillägg, frivilligt avbeställningsskydd.

  Anmälan:

  Antalet är begränsat till ett 20-tal deltagare. Är du intresserad av resan gör du en icke bindande intresseanmälan i fliken “Intresseanmälan” till höger. Till de som visat intresse skickar vi i mitten av juni mer information och möjlighet att göra en fast anmälan som är bindande. Därefter sänds faktura på anmälningsavgiften 4.000 kr per person. Slutbetalning är en månad innan avresa.

   

 • Anmälan för denna resa är nu stängd. Style arrangerar regelbundet studieresor inom arkitektur till destinationer kring hela världen. För mer information om resorna, kontakta Style Scandinavia på 08-22 33 80 eller info@style.se.